Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
petek 23.avgust 2019 - 08:37 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (2)Okoli doma... (ŠpehM, 22.01.2019)

Po kucljih okoli nas je zapadlo okoli 30-40 cm snega. Pogojno užitni so vsi, ki imajo travnata pobočja in kakšno vlako za pristop. Z gozdom poraščenih pobočij se je potrebno izogniti.

Lepenatka - pristop mimo cerkvice sv.Lenarta po cesti na greben in po njem na vrh. Pri smučanju se izogibamo grebena, ker je mestoma sneg plitek. 600vm, škoda na opremi - ena praska.

Velika planina - od konca splužene ceste iz Kranjskega Raka na Ušivec, mimo Dovje Griče spust v Tiho dolino, na Gradišče, spet smuka in nato še dvig na Bukovec. Končni smuk v levo po travnikih do ratrakirane ceste. Lepa, slikovita tura, tudi gužvo sva videla bolj od daleč. Vsega kakšnih 600vm, škoda na opremi - nobena.

Smrekovec, Krnes - Iz Ljubnega z avtomobilom pod Atelsko sedlo, nadaljujemo s smučmi po cesti mimo doma na Smrekovcu do vrha. Spust po travniku levo od vrha do vlake, ki pelje do lovske koče. Mimo Ramšakove planine na vrh Krnesa, po grebenu nazaj na legendarni travnik, uživaški spust po njem in nazaj na izhodišče. 700vm, škoda na opremi - nobena.

Jelovec (Raduha)- Izhodišče: cesta na Loko, na Kosmačevih Rastkah pustiva avto, sicer bi se dalo še dalje, vendar je cesta prav lepo smučljiva. Vzameva bljižnico preko pl. Mrčišče na pl. Vodol in levo na vlako čez pl. Javorje na vrh Jelovca (1837m). Previdno smučanje po "minskem polju" na pl.Vodol, nazaj po cesti do izhodišča. 850vm, škoda na opremi - tri globoke praske.

Lepe, slikovite raziskovalne turce, za katere, skupaj, ne porabiš pol rezervoarja goriva. Smučanja sicer ni toliko, da bi se ga naveličal, pa saj je šele začetek sezone.*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1908230300)
Vsebina/Obv14225Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS