Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 21.avgust 2019 - 19:46 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (2)



Kredarica,vmes 2x Triglav in malo naokoli in smuk v dolino (Franci, 18.04.2019)

V četrtek zjutraj je bil v Krmi kljub lepemu vremenu samo en avto.
Led po poti se začne nad gozdom,sneg za hojo s smučmi pa na Vrtači.Po dolini je bil pomrznjen,nad Prgarco pa že sneg zadnjega sneženja,ki je na soncu že malo popustil in vse do Kredarice omogočal lahkotno hojo s smučmi.
Ker sem imel v planu še vzpon na Triglav sem vedel da bom s tem zamudil dobre razmere za smučanje,sem se odločil prespati in naslednje jutro v dolino.
Razmere za Triglav so bile dobre,le pri sestopu sem bil že malo pozen in sneg je mestoma postal gnil.

Ker je bilo potem časa na pretek,sem preko nekdanjega ledenika odsmučal na rob stene,se povzpel nazaj in še proti Staničevi koči.Z zadnjimi sončnimi žarki sem pod Ržjo prečil nazaj na Kredarico

Zjutraj zgodnje vstajanje in čakanje sončnega vzhoda na vrhu Triglava.Zaradi zmrznjenega snega so bile razmere predvsem pri sestopu optimalne.

Po jutranji kavi pa smuk v dolino.Iz Snežne konte sem prečil visoko proti dolini ki vodi proti Planiki in in po njej direktno v Kurico.Razmere odlične,saj je sneg ravno začel popuščati.Tako je bilo vse do Pleše,kjer sem s smučanjem zaključil.Da se še malo nižje ampak plazovina je precej razbita.







*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1908210300)
Vsebina/Obv14421



Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS