Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 26.januar 2021 - 20:07 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (47)San Bernardino (Status_connected, 29.12.2020)

Izhodišče, Passo San Bernardino, pol dneva vožnje iz Slo in odmaknjeno od velikih smučarskih središč in mest, ni tako obiskano kot Julier ali Bernina pass. Po možnostih za turno smuko pa je povsem enakovreden tekmec.
Zapporthorn 3152,
je najvišji od vrhov, katerih izhodišče je južni portal tunela 1660 (vas San Bernardino). Pot sprva sledi nepluženi cesti čez istoimenski prelaz. Glavno pobočje je obrnjeno proti JV. Posledice marčevskega sonca, ter stevilo obiskovalcev je razvidno iz fotk. (datum ture isti, kot v prispevku na Tambo).
Na severni strani tunela je brezplačno parkirišče (možnost za avtodom) in kiosk s klobasami. Vojaška baza (strelišče) zapira vhod v ozko sotesko. Prevoz preko baze z vojaškim vozilom je možen po dogovoru s prijaznim komandantom. Dogovoriti je potrebno tudi čas povratka. Ozka soteska v 3 urah zanimive hoje pripelje do Zapporthuette. Ta miniaturna koča je karavla z dvema vojakoma, hkrati pa oskrbovano zatočišče turnih smučarjev. Vzdušje ob kaminu je zelo domače - še posebno, če ni drugih gostov.
Adula 3402,
je najvišji cilj in dosegljiv s smučmi skoraj do vrha. Vmes je 40m strmine, ki jo je bilo potrebno odpešačiti.
Rheinquellhorn 3200,
je krožna tura in primerna za zadnji dan. Smuka po širokih severnih pobočjih poteka 1300 višincev naravnost v smeri do baze, kjer je že čakal džip in vojaki s katerimi smo se pozdravili kot stari znanci.

Lepa je naša domovina EU in njen mehurček CH.***pico
3.232.96.22 (0)
(59372,1317,1142)Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS