Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 25.oktober 2021 - 07:18 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Novejši prispevki: (30)Vrh Laške planje (Marijana & Marko, 23.04.2011)

Z Neveje se da najhitreje priti na Kaninske pode preko Škrbine v Pečeh. Po smučišču je priporočljivo gor po levem kraku (ena kopnina), dol po drugem (prismuča se do "podna"). Tudi brez srenačev se je dalo priti pod steno, kjer smo najprej poskusili splezati direktno na predvrh Srednjega Vršiča, a so bile sredi smeri razmere slabe (prhek sneg), tako da se je obrnilo in smo šli kar lepo po žlebu na Škrbino v Pečeh.

Po Kaninskih podih je bila smuka v Zadnji dol super (če odštejemo vse prečke). Široka S grapa Vrha Laške planje je res nezgrešljiva in smučarsko že od daleč izjemno vabljiva. Sama smučarska smer je visoka 150 m, povprečni naklon je dobrih 45°, spodaj malo manj, zgoraj več. Razmere so bile opoldne idealne, ravno prav omehčano, snežna podlaga poravnana, kamneja nič, prostora veliko, ker se ne smuča (oziroma drenja) po dnu grape, je vijaganje res strmo. Ocena smeri je Z-.

Povratek nazaj na Škrbino v Pečeh se zatem precej vleče, žleb s škrbine na S stran pa je bil danes še smučljiv, vendar ne bo zelo dolgo. Nekaj skal že gleda ven, na kakšno pa tudi nepričakovano nasedeš, tudi podlaga je precej razbita, se je pa dalo povsod vijugati.

Tam okoli je smučljivih še nekaj linij: J grapa Vrha Laške planje, žleb in flanka pod Turnom pod Črnim voglom, sam Črni vogel, pa tudi Visoki Kanin na J je še vedno smučarski, pa še kaj...

Marijana & Marko***pico
3.214.224.207 (0)
135722(102064,18591,15067)Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS