Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 25.junij 2019 - 13:29 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (33)Monte Bivera, 2474 (Marijana & Marko, 26.04.2011)

Karnijske Alpe, J nad dolino Pesarina, izhodišče Casera Razzo. Najprej uro po več ali manj ravni cesti do planine Cjansavei (prvi del zasnežen, zadnja tretjina kopna), od tu naprej je snega dovolj. Turnosmučarsko je nad planino precej popularen Monte Clapsavon (2462 m), ki premore lažjo in težjo varianto, smučajo tudi s sedla med vrhovoma (Forc. del Bivera, 2330 m), mi smo prečili levo na široko snežišče pod S steno Monte Bivera in vstopili v izrazit žleb (Canalone nord, 300 m, smučarska Z-), ki s tendenco v levo privede na vrh stene lučaj V od vrha.

Smučarske razmere so bile danes porazne. Pomrznilo je bolj na tanko, v žlebu je bilo večinoma nemarno razbito, dol je priletelo nekaj manjšega kamenja, zgornji in najstrmejši del (45° in več) je imel za nameček še zoprno ožino na U. Le sam izstop na greben je bil lepo smučarski.

Kratek grebenski skok na vrh (lažje plezanje, zelo podrto), potem smo odsmučali po žlebu; temu se sicer bolj težko reče smučanje, ker je bilo zgoraj največ abručanja, skozi ožino pa je bilo sploh "uživaško". Pod steno po res čudovitem "smučišču" so bile razmere boljše, nižje po gnoju je šlo pa prav luštno. Zaključek je spet dumahorno preganjanje po "zagnojeni" cesti.
Marijana & Marko*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv08313Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS