Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 25.oktober 2021 - 06:08 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Novejši prispevki: (30)Škrbina Velikega Nabojsa (Marijana & Marko, 25.02.2012)

Pravzaprav smo vsi zaključili lučaj pod sedlom, ker je Italijanom, ki so pred nama vlekli špuro (stare sledi so bile samo do Pellarinija), na višini razcepa markirane poti za Nabojs naredilo "bum" (kot so se nama slikovito izrazili). Do tja je bilo pobočje delno splazeno, višje je bilo pa napihano, tudi snežni prerez ni vzbujal zaupanja.

Sneg je bil južen od Zajzer do sedla in ga je za smuko (še) dovolj. V Žabniški krnici je bilo smučanje presenetljivo zelo dobro, do gozda tudi povsem v redu, v gozdu sitni rodeo (izmikanje skalam in ustavljenje pred ostalimi ovirami) - spodnji del se splača v okviru markacij in to strogo v okviru špur, sicer lahko na strmem terenu mimogrede prerežemo gnil sneg vse do tal, kar zna biti nevarno. Po cesti gre pa za zaključek zelo počasi.

Kot zanimivost. Gozd nad spodnjo postajo žičnice je vedno večja ali manjša j... Tokrat so šle vse sledi vzpona po levi varianti, dol so vsi prismučali po desni (markirani). Kljukec, ki je (včeraj?) potegnil špuro, mora imeti prav poseben smisel za humor. Kmalu nas pričaka prehod v desno preko žlebu, kjer se gre lahko kar po "mostičku", ki ga sestavljata dve manjši podrti smreki, čezenj se gre lahko na smučeh ali pa peš. Če greš na smučeš, imaš možnost, da padeš ali pa tudi ne. Resda sva imela nekam majhen vzorec za testiranje (najina malenkost), ampak verjetnost, da prideš čez brez padca, je nekako pol-pol. In glede na vzorec bi se dalo sklepati, da je za principesse večja verjetnost padca. Špura potem odvije nekam čudno v levo in to čez par pošteno strmih rukerjev, nato v desno ulovi nekaj zanimivih kratkih slalomskih spustov mimo smrečja, nakar sledi celo dvoje štamfanj navzdol, kmalu zatem pa še blag in glede na prejšnje akrobacije prav prijeten spust po bolj odprtem terenu, potem pa spet gor. Skratka pestro... ;-)
Marijana & Marko***pico
3.214.224.207 (0)
135722(102064,18591,15067)Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS