Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 25.oktober 2021 - 05:05 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Novejši prispevki: (30)Ankogel (Marijana & Marko, 10.03.2012)

Anže, tokrat (čeprav je bilo že zadnjič pod Rjavino "zadnjič") se torej le nisi nategnil s poročilom o razmerah zapisanih na "najbolj priljubljeni tovrstni slovenski spletni strani" in si užival kot še "pol Slovenije". In ko je naša četica štirih plavala po prav tako še povsem nedotaknjenih strminah Ankogla, je Marijana ob pogledu na padalo vzkliknila: "To je gotovo Čokl!" Lušten filmček.

Glede opreme, ki ste jo pustili spodaj: večina obiskovalcev vrha Ankogla je bila prav tako brez opreme, oziroma so jo imeli lepo spravljeno v nahrbtniku, to velja za praktično vse Avstrijce. Resda so šli zato malo bolj počasi za nama po grebenu, saj so morali mestoma pošteno brcati v trdo podlago, veter je pa na vršnem grebenu na trenutke tako pošteno potegnil, da je človeka premikalo. Očitno smo Slovenci za naše sosede "pusiji", ker se moramo tolikorat vzpenjati na "slovenski" način (= dereze, cepin)... ;-)

Z vrha (točneje 20 m izpod vrha; Zoran in Andrej pa s sedla na drugi strani vršnega grebena Ankogla) smo se spustili po deviških strminah levo od vpadnice Ankogla in nekje na 2000 m prišli do stika z normalko. Ker je bilo pršičarjenje tako noro dobro, sva z Marijano zapregla pse in še enkrat "skočila" na vrh ter ponovila vajo. In čeprav sva šla navzdol po istih pobočjih, sva spet uživala "nedotaknjen pršič", ki ga je veter v zgornji polovici napihal čez smučine. Normalka je bila pa po sobotnem navalu ob tej uri zvožena do "predzadnjega" kotička.

Na koncu je izpadlo, da sva bila v soboto prva na vrhu in zadnja v dolini... Marijana & Marko***pico
3.214.224.207 (0)
135722(102064,18591,15067)Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS