Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
petek 18.oktober 2019 - 08:17 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)3glavska magistrala (Roman_Haf, 30.03.2019)

S kolegom štartava turo v soboto ob 2:30h iz Kranja in nato najprej zapeljeva en avto v Krmo in potem gas proti spodnji postaji žičnice Vogel z drugim avtom. Okrog 5h seveda nihajka še ni obratovala, zato "zarineva" po Žagarjevem grabnu in po slabi urci hoje natakneva smuči. Magistralo priključiva na odcepu pri sirarni Zadnji Vogel ter nadaljujeva v smeri Komne. Razmere super, snega dovolj (glede na "bogo" zimo :( ) in vreme kot bi si ga lahko samo želela :)
Po cca. 4,5h prispeva do komne, kjer si privoščiva krajšo pavzo s prigrizkom. Nadaljujeva v smeri koče na 3glavskih jezerih. Do tja je le kakšen delček poti kopen, takoj za kočo na Komni, kateremu pa se lahko tudi izognemo s krajšim obhodom. Do doline 3glavskih jezer hodiva "izi tempo" cca. 2h in tam na kratko počijeva. Sledi še "sprehod" po dolini jezer (2h) do bivaka na Prehodavcih-pravljica :) Prispeva ob 18h in ujameva krasen zahod. V koči nikogar, le 4 postelje zasedene z oblačili in ostalo opremo. Pojeva vročo juho in se nato zlekneva v krasne tople postelje...potem pa ŠOK-načeloma so bivaki namenjeni počitku in nabiranju novih energij za naslednji dan, AMPAK, žal nisva imela te sreče. V bivak se je do 21h nabralo cca.10 štajercev, ki so "robantili" vsaj do polnoči-raje dlje (ŽUR v BIVAKU) :( (ok, samo za opombo, ker sam sem vljuden do ostalih v bivakih in jim pustim, da se do jutra dobro odpočijejo, kajti naslednji dan imajo v načrtu nove izzive) ;)
Nekako sva se le naspala do jutra (hvala izumitelju čepkov za ušesa) in odrinila proti Hribaricam in naprej proti domu Planika. Tik pred Planiko sva prečila zoprno pobočje, ki je bilo že precej odtaljeno, kajti temperature so bile visoke (cca.12°C) in sneg je precej popustil okrog 10h. Nato pa le še kratek spust proti snežni konti pod Malim Triglavom in vzpon na Kredarico, kjer nama prijazen oskrbnik postreže s svežo joto :) :) komaj sva sproti odpirala usta, tako je teknila ;)
Iz Kredarice nadaljujeva v Krmo nekje ob 16h. Smučarija taka kot se za ta čas pričakuje, mehak/moker sneg, ki pa ni pretežak za že precej utrujene noge. Smučava nekje do začetka gozdne meje in nato kkšno urco še pešačiva do avta, ki naju je čakal na začetku travnika, malo pred Kovinarsko kočo...BAAAAAM, NORA TURA, KI JO VSEKAKOR ŠE PONOVIM. Najbrš pa za dan več, da vmes posmučam še kkašen "gipflček" v okolici Komne, pa mogoče Kanjavec ipd...
Priporočam vsakemu turnemu smučarju da 1× preizkusi to traso ;)

PS:glede na snežne razmere in napovedi, bo sneg dan za dnem le še bolj gnil, zato pohitite, da ujamete čim boljše razmere ;) KPL ZIMSKA OPREMA OBVEZNA!

Uživala sva Gregor in Roman

...Pa srečno na belih poljanah!*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910180300)
Vsebina/Obv14395Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS