Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi TS kažipot  TK Gora  e-Gora
petek 14.junij 2024 - 02:06 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Novejši prispevki: (30)Kanin-okno-k.Gilbertti-Kanin (Jure_Munda, 21.05.2023)

Gremo na zadnjo smučarijo letos, smo že v Ljubljani sklenili. Da bo to zadnja turna smuka v sezoni? videli! Da pa bo zadnja smuka na Kaninu. Ta napoved pa je bolj zlovešča.
Nekaj spustov iz sedla, je bilo za pomladanske temperature odličnih. Ravno prav za ogrevanje, za dvig do Prestreljeniškega okna. Gaz smo vlekli kot prvi, kajti ni bilo videti, da je po zadnjem sneženju v to smer bila usmerjena turna namera. Le običajen kratek žlebič, ki je bil še v snegu, nas je ličil od smuškega terena. Zaman smo čakali, da bi skozi oblake ,jadrajoče proti zahodu, posijalo sonce, ki bi nam podarilo ustrezen kontrast. A ni nam bilo namenjeno. Prva strmino smo odsmučali previdno: nov sneg, ki se je le ojužil, je bil težak in nepredvidljivo predrljiv. Nižje pa je bila smuka z večjo hitrostjo in daljšimi zavoji za dane razmere čisto v redu. Nižje kot smo se spuščali, boljše so bile razmere, saj je bilo vse manj nedavne novine. Smuška proga, do nedavnega prepovedana za dviganje zimskih popotnikov, je bila le-tem sedaj na zaprtem smučišču na voljo. S Prevale ni kazalo drugače, kot da smo se po turaško dvignili do sedla. Proge namreč niso več vzdrževali, bila je zaprta.
Za hip smo se pridružili zabavi na plaži, a nas je, oziroma dva od ekipe premamil pogled na zaprto, skoraj nezvoženo progo proti postajo C. To pa je bila prava spomladanska smuka. Čeprav se je končala pri spodnji postaji sedežnice. Niti za hip nisva obžalovala sledečega kolovratenja po kopnem neudobnem smučišču do postaje C.
Zaključek je sledil v gostilni Lipa s kovanjem poletnih zamisli. 
 Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS---gora
3.236.83.14(0)
1555395 (872069,209,683117)
1494050 (837431,66,656553)
razmere.turni-klub-gora.si