Trenutne razmere GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi TS kažipot  TK Gora  e-Gora
četrtek 23.maj 2024 - 01:40 i Informacije

Razmere v gorah

Informacije o spletišču:


Navodilo za pisanje v spletišče Razmere v gorah:


To je spletna stran za obvestila o razmerah v gorah.

Za pisanje potrebujete geslo, ki ga lahko takoj dobite po elektronski pošti, če izberete gumb GESLO. Ta gumb izberite tudi, če ste geslo pozabili. Uporaba gesla poveča zanesljivost preverjanja pravilnosti napisanega elektronskega naslova pošiljatelja in zmanjša možnost zlorab. To geslo lahko uporabite tudi za objavljanje gorniških oglasov kakor tudi za prijavo za prejemanje različnih obvestil po elektronski pošti.

Vse rubrike označene z zvezdico morate obvezno izpolniti.

Napišite, kje ste bili, kako je bilo, kaj ste doživeli ... Okvir ne omejuje dolžine besedila!

Besedilo naj predstavlja zaključeno celoto. Napisano naj bo razumljivo in po možnosti čim bolj zanimivo. Ta stran ni namenjena preprostemu odlaganju spletnih povezav. Te seveda lahko dodate svojemu zapisu (prej ali slej bo ta možnost v celoti delovala), vendar naj predstavljajo le dodatno informacijo, ki ni nujna za razumevanje prispevka.

Odstavki bodo vidni tako, kot ste jih napisali. Brez zadreg lahko uporabljate tudi slovenske črke (čšž) in narekovaje (") in apostrof (’).

Ocena ture naj bo vaša subjektivna ocena in je kot taka odvisna tudi od vremena, razmer, družbe in še marsičesa. Več ali manj objektivne ocene so stvar turnosmučarskih priročnikov, na naši spletni strani pa pišemo o trenutnih razmerah in o svojem tokratnem doživljanju ture.

Za večdnevne ture izberite datum najpomembnejšega vzpona, za starejše ture pa današnji datum ter pojasnite datume v besedilu.

Vaš elektronski naslov bo prikazan v preoblikovani obliki kot slika. To ne pomeni nikakršnega norčevanja, ampak je namenjeno zgolj oteževanju avtomatskega zlonamernega pobiranja elektronskih naslovov s spletnih strani. Priporočamo, da tudi v besedilu nikjer ne navajate svojih ali drugih spletnih naslovov.

V besedilo ne vstavljajte html, php in drugih kodirnih ukazov. To lahko vpliva na videz celotne spletne strani ali celo ogrozi varnost strežnika. Taki ukazi bodo zato samodejno odstranjeni, v posebnih primerih pa se to lahko zgodi tudi celotnemu prispevku.

Obvestilu lahko dodate največ 10 slik v formatu jpg. Vse poslane slike bodo zmanjšane tako, da bo njihova največja stranica velika pik. Seveda lahko pošiljate slike originalne velikosti, vendar naj njihova skupna velikost ne presega 30 MB. Ta meja pa je lahko tudi manjša v primeru, da je vaša internetna povezava bolj počasne vrste. V tem primeru se po pošiljanju nič ne zgodi, spletna stran pa se postavi v začetni položaj. Tedaj pomaga zmanjšanje velikosti slik ali pa njihovega števila.

Obvestilu lahko dodate tudi GPS podatke v formatu GPX. Tako bo vaša proga ali načrtovana pot vidna tudi drugim, ki bodo lahko te podatke po želji prenesli na svoje navigacijske naprave. Ta funkcionalnost je še v fazi razvoja in lahko prihaja do občasnega nepravilnega delovanja. Prosim za razumevanje in sodelovanje.

Spletna stran uporablja piškotke, vendar ti služijo le za vašo navigacijo po njej. Omogočajo tudi to, da vam ob vrnitvi na prejšnjo stran ni potrebno znova vnašati vseh vaših podatkov (za vnos slik to iz varnostnih razlogov ne deluje). Piškotke shranjuje vaš računalnik, kjer jih lahko pregledate in tudi izbrišete. Na naših spletnih straneh ne zbiramo nobenih vaših podatkov (razen tistih, ki ste jih sami vpisali ob registraciji) in podatkov tudi ne posredujemo nikomur drugemu.

S tem, ko pošljete obvestilo, dovolite njegovo objavo delno ali v celoti. Hkrati s tem prenesete vse pravice, ki so povezane s tem prispevkom na lastnika in skrbnika tega spletišča, ki ga lahko dobite na naslovu: france@e-gora.si. Sem pošiljajte tudi vsa vprašanja, pripombe, predloge.... Vse moralne avtorske pravice pa seveda ostanejo avtorju prispevka.

Vsi prispevki izražajo izključno mnenje avtorjev in zato niti lastnik tega spletišča, niti Turni klub Gora in ostali udeleženci pri organizaciji spletišča, ne prevzemajo nobenih odgovornosti za objavljene vsebine.

Objavljena besedila, slike in gps sledi in ostale datoteke je v nekomercialne namene dovoljeno kopirati vendar je pri nadaljnji objavi potrebno navesti URL naslov objave. Če pisno navajate celoten vir, naj bo ta v obliki: Naslov, http://razmere.e-gora.si, Obv=številka, pri čemer je "Naslov" naslov prispevka, kot je naveden na spletni strani: "Cilj ture (Ime avtorja, datum)", številka pa je številka objave. Seveda pa je mogoč tudi drugačen dogovor.Sistem vdržujem in razvijam povsem ljubiteljsko v svojem prostem času. Profesionalno testiranje sistema na različnih sistemih z večjim številom uporabnikov zato ni mogoče. Verzija, ki jo uporabljamo je zato vedno le razvojna verzija in prosim, da to upoštevate: klikajte previdno! - pri vračanju na prejšnje strani ali vnosu posebnih znakov lahko pride do nepredvidenih zapletov.


Zaradi vzdrževanja spletnih strani lahko občasno prihaja do manjših težav. Če opazite karkoli nenavadnega mi prosim to čim prej sporočite.
Že vnaprej se opravičujem za nevšečnosti in vas prosim za veliko mero strpnosti.


Lep pozdrav in hvala za sodelovanje


France Sevšek
 
 Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS---gora
44.211.117.197(0)
1393611 (784331,203,609077)
1337968 (753024,66,584878)
razmere.turni-klub-gora.si